Instagram Profili Gizleme ve Gizliliği Kaldırma

Instagram Profili Gizleme ve Gizliliği Kaldırma

03 Kas `16 679 İnstagram

Instagram hesabınızda paylaşımlarınızın sadece belirli kişilerde görülmesini isteyebilirsiniz. Özellikle kişisel verilerinizin, paylaşımlarınızın ve fotoğraflarınızın sadece siz ve sizin belirlediğiniz kişilerce görülmesini istiyorsanız öncelikle profilinizi gizlemeniz gerekmektedir. Gizlemiş olduğunuz profiliniz sadece size ve sizin hali hazırdaki takipçilerinize açık bir hal alacaktır. Tanımadığınız, hali hazırda sizin takipçiniz ya da sizin takip ettiğiniz birisi olmayanların kesinlikle sizin fotoğraf ve albümlerinizi göremeyecektir. Bunu isterseniz hesabınızı açtığınız anda isterseniz de ilerleyen zamanlarda yapabilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için yine öncelikle tavsiyemiz uygulamanın güncel versiyonunu kullanmanız olacaktır. bilmelisiniz ki, instagram güncellemeleri her defasına yeni bir özellikle beraber gelmekte ve var olan özelliklerin de daha stabil ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır diyebiliriz. Benzersiz bir kullanım ve sorunsuz paylaşımlar için bu konu önemlidir diyebiliriz.

Profil gizleme için şu adımları takip edebilirsiniz.

  • Öncelikle kendi profilinize girin ve sağ üst köşede beliren üç nokta ile simgelenen menüyü açın
  • Karşınıza çıkan seçenekler arasında “Gizli Hesap” seçeneğini aktif hale getirin – işaret mavi olduğunda bu özellik aktif olacaktır.

Profil gizliliği kaldırma için ise;

Gizlilik oluşturmak için yaptığınız adımları aynen tekrarlayın ve bu kez “Gizli hesap” seçeneğini tekrar sürükleyin. Bu kez seçenek menüsü Gri renge bürünecektir. Bu renk ise özelliği deaktif hale getirecektir.

Profil gizleme özelliği hali hazırda sizin takipçilerinizin hesabınızı görmelerine engel değildir. Bunu sağlamak için Profil engelleme özelliğini kullanmanız gerekmektedir. Gizlilik ayarı sadece hali hazırda sizi takip etmeyen kullanıcılara sizin hesabınızı gizlemektedir. Profil gizliliği özelliğini aktif hale getirmeniz durumunda, takipçiniz olmayan kişilere hesabınız “ Bu kullanıcının profili gizlidir” ibaresi ile gözükecektir. Ve sizin hesabınız ile ilgili herhangi bir paylaşım ya da beğeni oluşturamayacaklar.

Instagram bilindiği üzere fotoğraf ve albüm paylaşımı yapılan bir sosyal ağdır. Bu nedenle bu tip gizlilik içeren özellikleri dikkatli ve olabildiğince kendinize özel kullanmanız tavsiye edilmektedir. Pek çok kullanıcı bu tip özellikleri dikkate almadıkları için, özel ya da sadece tanıdıklarının görmesini istedikleri verilerinin farklı kişilere de ulaşmasına engel olamamaktadırlar.